duminică, 11 noiembrie 2012

„Un vultur al înălţimilor”

Astăzi am aflat cu bucurie despre fostul baștan, coleg de generație la UM din Buzău și bun prieten, Radu Găină, actualmente realizator și regizor de filme documentare și docu-drame la TVR. El este, printre altele, autorul documentarului „Un vultur al înălţimilor”, un film despre spiritul paraşutismului militar întruchipat în personalitatea generalulului Baştan, care a fost prezentat pe TVR1 şi TVR Internaţional în vara acestui an. Poate că Radu va accepta să scrie el însuși aici detalii despre cum a realizat filmul și ce personalități ale parașutismului militar din România a intervievat cu această ocazie. Cu puțin noroc voi putea să vizionez și eu filmul în curând prin amabilitatea regizorului și a unei persoane de la Ambasada României din Ottawa.

Informație primită pe 30 noiembrie direct de la regizorul filmuluiTVR Internaţional va redifuza filmul „Un vultur al înălţimilor”, consacrat memoriei generalului Grigore Baştan, sâmbătă 08.12.2012 la orele 8.00 şi 22.30 (orele României).

6 comentarii:

  1. Am vizionat documentarul și m-am regăsit, pentru câteva momente, în starea aceea miraculoasă pe care o descoperi atunci când devii „baștan” și care te transformă ireversibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. daaa, "Baștan" intradevãr si ireversibil !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pt. cei care au fost in compania 1, TR 1982-83/Buzau 01847 - amintiri cu Marcel Brânzã !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Dan, vezi ca linkul a fost rejectat in mod automat, conform notei de mai jos. Incearca sa-l incadrezi intre niste x-uri, de exemplu, ca si sir continuu de caractere cu textul linkului, dar si cu explicatia de indepartare a lor ulterioara. Poate merge...

      Ștergere
    3. ..va rog, sa ma contactati pe adresa de email= marcela_brinza70@yahoo.com.sau sa im lasati un sms la nr.0754/479167- iasi..cu stima, ella brinza(sora colr.brinza maricel)

      Ștergere

Notă: Pentru a preveni mesajele nesolicitate, legăturile cu scop publicitar spre alte site nu vor fi acceptate.