duminică, 21 octombrie 2012

Ceaiul cu rom

Mi-am făcut un obicei, în ultimul timp... Seara îmi fac un ceai de mentă cu zahăr tos și cu rom. Gustul lui îmi amintește de ceaiul pe care îl beam în armată, numai că pe vremea aceea îmi era atât de foame încât adăugam și biscuiți sau un sfert de pâine de aia neagră, cazonă. Mmmm, ce buni erau biscuiții ăia, de vreo două ori mai groși decât cei de la magazin și cu gust oarecum diferit...

2 comentarii:

  1. Caracteristica ceaiului de armata era faptul ca se punea maxim un plic mare de ceai negru la ditamai marmita si se colora cu zahar caramelizat. De la zaharul caramelizat provenea gustul inconfundabil al ceaiului din armata. Fiind eu un campion al arestului am petrecut mult timp la bucatarie si am furat multe secrete militare culinare.
    La o cana mare de ceai negru ar trebui sa pui cam o lungurita de zahar caramelizat obtinut prin arderea zaharului direct in lingurita. Pui la final zahar normal pt indulcire si gata ceaiul de tip militar. Cu o feliuta de lamaie obtii varianta "cabana montana" !!!

    RăspundețiȘtergere

Notă: Pentru a preveni mesajele nesolicitate, legăturile cu scop publicitar spre alte site nu vor fi acceptate.