sâmbătă, 7 iunie 2008

"Paratroopers" -- salt la trapa din AN-26


Am gasit recent pe Web aceasta pagina interesanta pregatita de Sorin Crasmarelu si in care sunt informatii mai recente despre parasutistii romani. In limba engleza.

Pe YouTube sunt cateva videoclipuri cu parasutisti militari romani; doua dintre ele sunt afisate mai jos. Cred ca secventele nu sunt filmate la Buzau dar asta e irelevant pentru ca cele trei unitati militare de parasutisti din tara erau asemanatoare. In primul sunt si niste secvente dintr-o baza de parasutare la sol (inclusiv de la trenajor), iar in al doilea este filmat un salt la trapa (Ursuleeee!!).



2 comentarii:

  1. Doctore, o erata. Cele 3 unitati erau 4: Buzau, Caracal, Campia Turzii, Titu (Boteni). E vorba de 4 regimente de parasutisti. Mai era batalionul 404 cercetare care era incadrat cu personal navigant, dar care avea alta subordonare decat Comandamentul trupelor de parasutisti. Si mai era cate o companie de cercetare independenta la fiecare din cele 4 comandamente de armata carora se subordonau si care erau incadrate tot cu personal navigant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multzam pentru precizare, eu nu-mi mai aminteam. E bine sa avem lucrurile astea clare, in felul asta, pe masura ce ne adunam la Trenajor, putem sti fiecare de unde vine.

    RăspundețiȘtergere

Notă: Pentru a preveni mesajele nesolicitate, legăturile cu scop publicitar spre alte site nu vor fi acceptate.